Wonderful Copenhagen’s Editors Choice, november 2023

Mørke morgener, et vejr, der skifter mellem regn og sol, og cyklister, der manøvrer sig frem i et tempo, der er skruet et nøk op i kulden. Sæsonen er skiftet, og for mig betyder efteråret, at jeg genfinder glæden ved de stille weekender med gåture i det råkolde vejr og museumsbesøg på stribe. 

Din guide til at forme morgendagen

Hvis du søger inspiration til at tænke ud over det, du kender, så er udstillingen: The Future is Present på Designmuseum Danmark et sted, du bør slå vejen forbi. Udstillingen tager fat om de globale problemer, der lurer som skyggen over vores fremtid, klimakrisen, flygtningestrømme, overvågning og pandemier, og kunstnere og designere viser deres evne til at forme løsninger, der vil præge vores verden om 10 eller 20 år. Spørgsmålet er, hvad der definerer godt design i fremtiden?

Skønheden i Udyret

Mørket sænker sig tidligt over København, og jeg trækker ind i Nikolaj Kunsthal, i hjertet af byen. I Øvre Galleri er der noget særligt på færde i de her dage. Et sanseligt og farverigt univers udfolder sig for mine øjne, og rummet er befolket af store bløde skulpturer. Har du nogensinde spekuleret over, hvordan dit sande jeg ville tage sig ud, hvis du turde smide alle forsvarsmekanismer og bare være dig selv? Dette er den spændende tilstand, som kunstner Shane Brox udforsker med sine værker i den betagende udstilling: Beauty in the Beast.

Pasta på Piola Pastificio

Jeg lever i centrum af en by, der bobler af forskellige kulturer og smagsoplevelser, men jeg vender alligevel altid tilbage til tryghed og solide måltider på Piola Pastificio. Parret, Johanne Ramskov Erichsen og Antonio Errico (tidligere Mangia), er eksperter i håndlavet ravioli og strimlet linguine. Jeg ser frem til den linde strøm af retter serveret ved fortovsbordene, hvor jeg sidder til mine hænder bliver stivfrosne af kulde. Jeg går nok indenfor senere på aftenen og afslutter med amara. Buon appetito!

Naturen findes ikke længere

Jeg slår vejen forbi min ynglingsoase, Glyptoteket, og indtager min faste plads på bænken mellem palmerne i den stemningsfulde Vinterhave. Naturen er i fokus på museet i disse dage, hvor den nyåbnede udstilling: Efter naturen, sætter spot på naturen i både arkitekturen og samlingen. Kvinden bag udstillingen er prisvindende forfatter Josefine Klougart. Hendes skrevne ord går i dialog med museet og dykker ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme.

Syvmilestøvler i Carlsbergbyen

Carlsbergbyen er et nyt, men historisk gammelt, kvarter i udkanten af Vesterbro. Carlsbergs øl blev brygget på området fra 1847-2008, og navne som Malttorvet, Pasteursvej, Gærtorvet, Lagergade og Kedelpladsen bærer historien videre. Du har sandsynligvis hørt fugle synge om, at Home of Carlsberg igen slår dørene op den 1. december med fortællingen om, hvad Carlsberg var, er og altid vil være. Her vil du kunne opleve en interaktiv udstilling, hænge ud i bryggergården over en øl og besøge bryggerhestene i stalden.

Next
Next

Wonderful Copenhagen’s Editors Choice, april 2023