Wonderful Copenhagen’s Editors Choice, april 2023

Foråret har officielt meldt sin ankomst, men vejret fortæller en anden historie og svinger fra snestorm til solskin. I april er min kalender besat af både planer og backup-planer, og jeg håber, at jeg kan inspirere dig til at trodse vejret og opleve et alsidigt København, der tilbyder alt fra udeservering og gåture til de solrige dage til indendørshygge og nyåbnede udstillinger til de våde. Lad os komme afsted! 

Viva la (food) Revolution!

En ny gastronomisk revolution skyller ind over København, og flere af Københavns mest talentfulde kokke åbner restauranter på stribe med udgangspunkt i teknikker og traditioner fra det japanske, koreanske og kinesiske køkken. Jeg er stamgæst på den populære Slurp Ramen i Nansensgade, hvor ramenkongen over dem alle, tidligere noma-kok Philipp Inreiter, regerer med fast hånd og ton af erfaring. Men at slubre lækker ramen er ikke det eneste asiatiske must-eat i 2023. De forholdsvis nyåbnede Kappo AndōEt CeteraGaijinGoldfinch og Juju står alle højt på min liste.

En dosis kunst, tak

Kunstverdenen vågner i foråret i takt med, at træerne får nye, grønne skud. Jeg forlænger mit møde med Japan og trasker mod det historiske Københavns kulturelle centrum, Kunsthal GL STRAND, hvor den japanske kunstner Tabaimo udstiller sine håndtegnede animationer inspireret af japanske trætryk, ukiyo-e, manga og anime. Men det er langt fra den eneste udstilling, du kan glæde dig over i foråret. Cisternerne har lige åbnet en udstilling af koreanske kunstner Kimsooja, og Statens Museum for Kunst (SMK) har åbnet en stor, ny udstilling med kunstner Carl Bloch.

Ta' med ud og fisk

Er jeg den eneste, der ikke har sluppet fiskestangen efter nedlukningen? Det, der startede som ren og skær tidsfordriv, har udviklet sig til en kompetitiv beskæftigelse. Jeg elsker de tidlige morgentimer i Nordhavn, hvor jeg står og blender ind (not) mellem elite-fiskerne langs kajen og får hjælp, når min fiskeline sætter sig fast. Hvis du ikke har udstyret, men stadig godt kunne tænke dig at prøve kræfter med fiskeriet, varm kaffe på termodunken og kolde kinder, så kan du låne grejet fra gaden hos Jans Lystfiskershop på Østerbro. 

So Danish!

So Danish! er den første permanente udstilling på Dansk Arkitektur Center (DAC). Udstillingen formidler historien om dansk arkitektur fra vikingetiden til i dag og har fokus på både de ikoniske mesterværker og de mindre kendte bygninger, der har medvirket til at forme det Danmark, vi kender i dag. Som et ekstra lag kan du også få indsigt i, hvordan en ny generation af arkitekter påtænker at bidrage til Danmark i dag, og det bæredygtige samfund i fremtiden.

Over and out

That's all, folks. Jeg håber, I kan bruge mine anbefalinger til noget, selvom der gik kunst og kultur i den. Husk, at vi på redaktionen også er interesseret i at høre jeres anbefalinger. Skriv meget gerne, hvis der er noget, som I føler, at vi har overset. Vi er snart tilbage med meget mere om alt det bedste fra København.

Previous
Previous

Wonderful Copenhagen’s Editors Choice, november 2023

Next
Next

Mastering Social Media for Restaurants: Seven Expert Tips